Gebeliğin 32. Haftası | Anne Ve Bebek
Gebeliğin 32. Haftası

Gebeliğin 32. Haftası
Hamilelik güzel, tatlı ve heyecanlı bir süreç. Gebeliğin 32. haftasında bu güzel heyecanlı bekleyişinizin son dönemlerindesiniz. Bebeğinizin gelişimlerini tamamladığı sadece sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmek için organlarını daha iyi çalışır duruma getirmek için bir gelişim içinde. Bebeğiniz son trimester dönemindedir. Bebek doğuma hazırlıklara başlamıştır ve yavaş yavaş anne karnında baş aşağı bir durum almaktadır.
Bebeğinizin doğmasına tam 2 ay kalmış ve 7 ay 14 günlük bir hamilelik sürecini geride bırakmış durumdasınız. Artık 32 haftalık bir anne adayısınız. Çalışan bir anneyseniz doğum iznine çıkma vaktinizin geldiği anlamına gelir. Bu saatten sonra sadece bebeğinizi sağlıkla dünyaya gelmesini beklemeye başladığınız dönemdesiniz. Dünyaya yeni bir can getirmenin heyecanı oldukça artmış durumdadır.
Bekleyişlerin daha da sabırsızlanıldığı günlerin daha hızlı geçilmesinin istenildiği bir dönemdesiniz. Bu süreç sizin için hayatınızda yaşadığınız en güzel deneyimlerden biri olarak geçecek ve bebeğinizle güzel vakitler geçireceksiniz. Bu süreçte ne kadar bebeğinizin sağlığının iyi olması için çabalasanız da bu süreçte sizin de vücudunuz ve psikolojiniz çok etkilenmiştir. Bebeğiniz gelişme yaşarken sizin de vücudunuz onunla orantılı bir şekilde büyümeye, genişlemeye ve vücudunuzda da fiziki değişikliklere sebebiyet vermiştir.
Gebeliğin 32. Haftası Annedeki Gelişmeler
Annede göğüs ve karın büyümesi iyice artış göstermiştir. Bu haftadan sonra annede kamburlaşma ve yürüme de zorluklar görülebilir. Bebeğinizin ağırlaşmasıyla büyüyen rahim, vücudunuzdaki diğer organlara baskı yapabilir ve kaburgalarınıza baskı yaptığından nefes alışlarınızda zorlanabilirsiniz. Yine büyüyen rahim midenizde baskı yaptığından mide bulantıları ve reflü gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. 32 haftalık gebelerde kahverengi akıntı en sık görülen akıntıdır.
Büyüyen bebeğin baskısıyla oluşan damarlarda çatlama ve plasenta yerleşimiyle oluşan normal bir akıntıdır. Bu durum normalden fazla yaşanıyorsa ve akıntınız çoksa doktora görünmeniz en doğrusu olacaktır. Rahminizin büyümesiyle yeme isteğiniz azalabilir. Bu durum kendi sağlığınız için de iyidir. Sık sık ve az yemeniz reflü sorununuzu azaltacaktır.
Gebeliğin 32.Haftası Bebekteki Gelişmeler
Gebelik boyunca bebeğinizin duyma yetisi en üst seviyeye ulaşmıştır. Sizin ve eşinizin sesini algılamaya başlamıştır ve ayırt edebilir durumdadır. Bebeğiniz doğduktan sonra herhangi bir rahatsızlık ve ağlama durumun -da sizin ve eşinizin sesini duyduğunda sakinleşme ve rahatlamaya başlar. 32. hafta akciğer hariç diğer organların gelişimini tamamladığı ve fonksiyonel açıdan yerine getirdiği bir haftadır.
Bebeğin hareketlerinde azalma hissettiğinizde uyku haline geçiş yaptığını anlayabilirsiniz. Hatta bu dönem de bebeğin REM uykusu sıklaştığı için rüya görebilir durumdadır. Bebeğiniz artık 1700 gram ve 43 cm uzunluğuna gelmiştir. Anne adaylarının bu dönem de aldığı kiloların yarısı da bebeğe eklenir.