Gebelikte Belenme Düzeni Nasıl Olmalı ?
Gebelikte Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı ?
Gebelikte Beslenme Düzeni hem annenin hem de bebeğin sağlığı için ön planda tutulur. Bu durum bu süre zarfında bebeğin zihinsel ve fiziksel sağlığını geliştirmenin öneminden kaynaklanmaktadır. Bebeğin gelişimi hamilelik sırasında oluşur ve gelişir. Bu süre zarfında bebeğin sağlığı birçok faktörden etkilenir.

Gebelikte Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı ?
Gebelikte Beslenme Düzeni hem annenin hem de bebeğin sağlığı için ön planda tutulur. Bu durum bu süre zarfında bebeğin zihinsel ve fiziksel sağlığını geliştirmenin öneminden kaynaklanmaktadır. Bebeğin gelişimi hamilelik sırasında oluşur ve gelişir. Bu süre zarfında bebeğin sağlığı birçok faktörden etkilenir. Bunlar, annenin yaşadığı gebelik sayısından son doğumundan bu yana geçen süreye kadar değişir. Ayrıca, annenin son hamileliği sırasındaki yaş aralığı da önemlidir. Diğer önemli hususlar arasında kronik hastalıklar, ilaç kullanımı ve diğer beslenme konuları yer alır.
Ek olarak, bu süre zarfında yeterli beslenme önemlidir. Bu, annenin her yiyeceği içeren dengeli bir diyet yemesi gerektiği anlamına gelir. Hamile kadınlar hamileliklerinin önemini tam olarak anlamadıklarında, doğru beslenme eksikliği geliştirebilirler. Bazı kadınlar, maddi sebeplerden dolayı hamileyken ek alımlarını artırmanın önemini görmezden geliyor. Ek olarak, çok fazla veya çok az kilo alırlarsa yetersiz beslenme geliştirebilirler.
Gebelikte Beslenme Önerileri
Sebze, makarna ve diğer yiyecekleri pişirmek için kaynar su dökülmesi tavsiye edilmez. Çünkü bu vitamin ve mineral kaybına neden olur ve besinlerin etkinliği de azalır. Yemek yerken daha az tuz ve iyotlu tuz ilk tercihtir (bebek resimleri eklenmiş). İyotlu tuz, çok fazla ışığa maruz kalmayan koyu renkli cam kavanozlarda saklanmalıdır. Tuz, pişirme aşamasında değil yemek piştikten sonra eklenmeli ve sofraya gelene kadar kapağı kapatılarak açılmamalıdır.
UHT süt kullanın veya kapalı tercih edilebilir. Çünkü sütün çok tehlikeli bakteri içerme olasılığı yüksektir. Sigara ve alkolden kaçınmak gerekir. Bebeğin beyin gelişimini desteklemek için her gün 2 ceviz yenmelidir. Sağlıklı yağlar almak için günde 10-12 fındık ve badem yemelisiniz ve çiğ ise daha azı daha sağlıklıdır.
Günde 3 ana ve 3 ara öğün tüketmek önerilir. Ayrıca az ve sık sık yemek yenmelidir. Günlük yoğurt, süt, peynir ürünlerini tüketmek tavsiye edilir. Her gün yenilmesi gereken gıdalar arasında 3-4 porsiyon et, balık, tavuk yer alır. Kahve, çay tüketimi kısıtlanmalı, ıhlamur çayı tüketilmelidir. Bunun yanı sıra, pasta, simit, tatlı, beyaz un, kek, beyaz şeker içeren gıdaların tüketimi azaltılmalıdır.