Albaraka Türk Düzgünlük Vakti Standı Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde Açıldı

Türkiye’nin birinci iştirak bankası Albaraka Türk tarafından düzenlenen Albaraka Türk Milletlerarası Sınır Yarışması’nın ödül alan yapıtları Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı.

23.03.2023
30
Albaraka Türk Düzgünlük Vakti Standı Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde Açıldı

Türkiye’nin birinci iştirak bankası Albaraka Türk tarafından düzenlenen Albaraka Türk Milletlerarası Çizgi Yarışması’nın ödül alan yapıtları Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı. Başta ünlü çizgi ve tezhip sanatkarları olmak üzere, protokol üyeleri ve iş dünyasından isimlerin yer aldığı Yeterlilik Vakti Sergisi’nin açılışı, sanatseverlerin ve Albaraka Türk yöneticilerinin iştirakiyle gerçekleştirildi. Stant, Ramazan ayı boyunca ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’de iştirak bankacılığının öncüsü Albaraka Türk’ün katkı ve takviyeleriyle gerçekleştirilen Albaraka Türk Milletlerarası Sınır Yarışması’ndaki ödüllü eserler Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. İnfak, yardımlaşma ve yardımseverlik temalı yapıtlarının yer aldığı “İyilik Vakti” Sergisi’nin açılışına; Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Altan Elmas, Beyoğlu Müftüsü Mehmet İzci, Prof. Dr. Fatih Özkafa, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Dr. Savaş Çevik ve Nilüfer Kurfeyz üzere kıymetli isimler iştirak sağladı. 

Özellikle ülkemizde yaşanan ve birçok bölgemizi etkileyen zelzele felaketinin akabinde gösterilen toplumsal dayanışmaya değinilen standın bu yılki temasını infak ve yardımlaşma oluşturuyor. Dünyada sınır sanatının en büyük koleksiyonlarından birine sahip olan Albaraka Türk tarafından açılan stantla, Ramazan ayı vesilesiyle yardımlaşmanın kıymetinin vurgulanması ile sanatın ve sanatkarın desteklenmesi amaçlanıyor.

İyilik Vakti Standı, Ramazan ayı boyunca ziyarete açık olacak

Türkiye’de iştirak bankacılığı alanında attığı adımların yanı sıra klasik Türk İslam sanatlarının geliştirilmesine sunduğu katkılarda da tanınan Albaraka Türk’ün öncülüğünde düzenlenen çizgi standı Ramazan ayı boyunca sanatseverlere açık olacak. Bu yıl manalı bir temayla ziyaretçilerini bekleyen stantla, sınır sanatının daha geniş kitlelere ulaştırılması ve gelecek jenerasyonlara aktarılması hedefleniyor.

“Kültür varlığımızı besleme eforunu elden bırakmıyoruz”

Sahip oldukları yaklaşımla başta çizgi sanatı olmak üzere İslam sanatları çerçevesindeki tüm sanat alanlarına geliştirdikleri projeler ve koleksiyonlarla mana katmaya çabaladıklarını tabir eden Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ömer Emeç şu sözleri kullandı:

“Geçen yıl olduğu üzere bu yıl da standımıza konut sahipliği yapan Taksim Camii Vakfı’na ve bedelli yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Son devirde yaşadığımız afetler münasebetiyle infak, yardım ve yeterlilik temalarıyla gerçekleştirdiğimiz standımıza geçmeden evvel bu felaketlerden ömrünü kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Müstesna bir vakitte, müstesna bir yerde, sınır üstatlarımızın müstesna yapıtlarını sizlerle buluşturduğumuz için memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin birinci iştirak bankası Albaraka Türk olarak, 40 yıla yakın müddettir Türkiye’nin iktisadına kıymet katmayı sürdürüyoruz. Ama Albaraka Türk olarak bizler, iktisadi bir kurum olmanın da ötesinde duruyor, en müşahhas toplumsal desteğimiz olan kültür varlığımızı besleme gayretini elden bırakmıyoruz. Bu unsur ve yaklaşımlarımızla başta çizgi sanatı olmak üzere İslam sanatları çerçevesindeki tüm sanat alanlarına projelerimiz ve koleksiyonlarımızla mana katmaya, bu sanat alanlarının etki alanını büyütmeye çabalıyoruz.”

“Hat stantlarına bir yenisini daha eklemenin huzuru ve gururu içerisindeyiz”

Yaptığı konuşmada, İslam sanatlarının korunması, tanıtılması, yeryüzündeki ince manaları arayan bu sanatlara olan ilginin artırılması ve sanat ustalarının desteklenmesini önemsediklerini söyleyen Dr. Ömer EmeçTürkiye’nin en büyük sınır koleksiyonuna sahip kurum olarak çizgi sanatının maneviyatına mümkün olan en kapsamlı takviyesi sunuyoruz. Bugüne kadar dünyada 9 ülkede, ülkemizde ise 18 kentte gerçekleştirdiğimiz sınır stantlarına bir yenisini daha eklemenin huzuru ve gururu içerisindeyiz. Çizgi sanatının ince ruhunun kimi vakit tarihi bir binada, kimi vakit ise bize soluk aldıran bir çeşmede zuhur ettiğini görürüz. Hele ki İstanbul üzere her adımında farklı bir tarihle hemhal olduğumuz bir kentte kendimizi dünyanın en büyük çizgi stantlarından birinde üzere hissederiz. İşte bugün o adımları atabileceğimiz bir yerde, sınır sanatının ruhunu hissedeceğimiz bir kubbenin altında değerli ustalarımızın tensipleriyle ödüllendirilmiş bir standın içerisindeyiz.” dedi.

200 eser ortasından seçilen ödüllü eserler 

Bununla birlikte, Albaraka Türk Memleketler arası Sınır Yarışması’nda farklı kategorilerde dünyanın dört bir yanından gelen her biri olağanüstü olan 200 yapıtın, güç bir karar verme sürecinin sonucunda ödüllendirildiğini belirten Emeç, “Ödüllü çalışmalar Uygunluk Vakti standıyla sizlerin huzurunda Ramazan ayı boyunca ziyaretçilerle buluşacak inşallah. İslam sanatlarının mütehassıs isimlerinden oluşan heyet üyelerimizin hassas değerlendirmeleri sonucunda mükafata layık görülen bu yapıtları koleksiyonumuza katmaktan ve siz değerli iştirakçilerin seyrine sunmaktan büyük memnunluk ve gurur duyuyoruz. Başta sanata ömrünü adamış heyet hocalarımıza, iştirakleriyle bizleri onurlandıran sanatkarlarımıza ve bugün burada olan siz kıymetli konuklarımıza gönülden teşekkürlerimizle.” diye ekledi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.